Praktijk De Eenhoorn
ook voor:


Voetreflexmassage

Gezichtsmassage

Ademhalings- en ontspanningstherapie


of ga terug naar de startpagina

 

Voor informatie of het maken van een afspraak:
Caroline Schoemaker
Telefoonnummer: 06 - 13 03 12 59
email:
praktijkdeeenhoorn@hotmail.nl

Zwanger zijn en bevallen op jouw manier !

 

Wat is het zwangerschapspakket ? 

Het zwangerschapspakket is een zwangerschapsbegeleiding die bestaat uit verschillende lessen met elk hun eigen onderwerp. Omdat niet iedere zwangere en elke zwangerschap hetzelfde is, kan je uit dit lesaanbod de lessen kiezen die voor jou belangrijk of nuttig zijn. Op deze manier krijg je geen informatie over zaken die voor jou niet interessant zijn en kan je zo je eigen zwangerschapsbegeleiding samen te stellen.

Voor wie is dit zwangerschapspakket bedoeld ?

Dit zwangerschapspakket is o.a. bedoeld voor zwangere vrouwen:
-          die zelf willen bepalen wat voor onderwerpen er tijdens de zwangerschapsbegeleiding worden besproken
-          die willen kiezen uit meer dan de standaard zwangerschapslessen
-          die al eens zwanger zijn geweest en niet weer een hele cursus willen volgen
-          met een drukke baan of die drukke bezigheden hebben 
-          die onregelmatig werken
-          die niet in groepsverband zwangerschapsles willen volgen
-          die last van stress hebben, al dan niet veroorzaakt door de zwangerschap en aankomende bevalling

Hoe werkt het zwangerschapspakket ?

Als je een zwangerschapspakket wilt aanvragen dan kan je eerst je keus uit de tabel met alle lessen maken. Als je vragen hebt of advies wilt, of als je je wilt opgeven voor het volgen van lessen dan kan je opnemen met Caroline Schoemaker. Dit kan per e-mail praktijkdeeenhoorn@hotmail.nl of per telefoon: 06 13 03 12 59. De lessen worden in onderling overleg ingepland.

Overzicht van de lessen:

Lesnr Lesduur Onderwerp Lesstof Met partner ?  
1 1 uur Zwanger zijn De onderwerpen zijn: vermoeidheid, houding, zwangerschapskwaaltjes, voeding tijdens de zwangerschap, harde buiken, emoties en natuurlijk is er ruimte om je eigen vragen te stellen.

Kan

Verdiepingsles mogelijk

2 1 uur

Ademhalingstechnieken

Als je op de goede manier ademt zal je hier veel voordeel van ondervinden, zowel tijdens je zwangerschap, maar zeker ook tijdens je bevalling. Zo werkt een goede ademhaling o.a. mee om je beter te kunnen ontspannen waardoor je rustiger wordt en je de ween beter aankan. Kan Verdiepingsles mogelijk
3 1 uur

De bevalling*

Deze les gaat over het verloop van de bevalling, wanneer een bevalling begint en hoe je je hierop kan voorbereiden. Kan  
4 1,5 uur

Partnerles voor de bevalling*

In deze les wordt het verloop van de bevalling besproken en staat de partner hierbij centraal. Behandeld wordt de rol die je als partner kunt vervullen tijdens en rondom de bevalling.  Ja Verdiepingsles mogelijk
5 1 uur

Pijnstilling tijdens de bevalling

Deze les gaat over natuurlijke pijnbestrijding  tijdens de bevalling. Kan  
6 1 uur

Zwangerschaps- en bevallingsstress

Tijdens deze les gaan we dieper in op stress die je ervaart voor bv het onbekende, door omstandigheden of door eerdere negatieve ervaringen. Kan Verdiepingsles mogelijk
7 0,5 uur

Voetreflexmassage

Door de reflexpunten in je voeten te masseren kunnen veel (zwangerschaps)klachten zoals bijvoorbeeld maagklachten, obstipatie en rugklachten afnemen of verdwijnen.  
De voetreflexmassage hoeft niet altijd bij klachten gebruikt te worden, door de ontspannende uitwerking is de massage ook heel geschikt om even helemaal te ontspannen en te ontstressen.
Nee Maximaal 2 behandelingen mogelijk
8 0,5 uur

Gezichtsmassage

Een gezichtsmassage is heerlijk ontspannend, bevorderd de bloedcirculatie en verstevigd de spieren. Tijdens de massage wordt een combinatie van verschillende technieken toegepast zoals een nekmassage, diepe massage van de gezichtsweefsels, drukpunten massage en een zachte massage voor de huid. Spanning op het voorhoofd, de slapen, de kaken, en het hoofd wordt met rustige massagehandgrepen verzacht. De massage stimuleert het het afvoeren van lichaamsvocht en afvalstoffen. Nee Maximaal 2 behandelingen mogelijk

* = omdat in beide lessen het verloop van de bevalling wordt behandeld, maar in de partnerles de rol van de partner ook aanbod komt, is het aan te raden om n van deze lessen te volgen (f de bevallingsles f de partnerles).

Wat zijn verdiepingslessen ?

Bij sommige lessen is het mogelijk om verdiepingslessen aan te vragen. Dit zijn extra lessen waarin de lesstof nog verder wordt behandeld of waarbij verder wordt ingegaan op het gespreksonderwerp (bv de partnerles of de les over zwangerschapsstress). Het is ook mogelijk om pas nadat je een les gevolgd hebt een verdiepingsles aan te vragen. Voor zowel de voetreflex- als de gezichtsmassage kan maximaal 2 keer een behandeling van 0,5 uur via het zwangerschapspakket worden gekozen.

Wie zijn de begeleidsters ?

Het is erg belangrijk dat je begeleid wordt door een deskundige. Daarom wordt er uitsluitend les gegeven door gediplomeerde docenten die een ruime ervaring in hun eigen vakgebied hebben.

Is het mogelijk om verschillende lessen te combineren ?

Als het beter uitkomt dan is het ook mogelijk om een combinatie te maken van de verschillende lessen (hierbij worden de lessen in n afspraak behandeld en hoef je niet op een ander moment nog voor een andere les terug te komen). Bijvoorbeeld de les over de ademhalingstechnieken / de bevallingsles of de les over de ademhalingstechnieken / de partnerles zijn goed te combineren. De totale lestijd verandert hierdoor niet, maar de lesstof van beide lessen wordt dan aangeboden tijdens n afspraak.

Wat zijn de kosten ? 

De kosten voor het volgen van de lessen zijn 32,00 per uur. De behandelingen (voetreflex- en gezichtsmassage) duren een 0,5 uur en kosten 17,50 per behandeling.

Waar worden de lessen gegeven ?

De lessen en behandelingen worden gegeven in de praktijk aan de Lutkedijk 42A, 1713 KP in Obdam.

Hoe kan ik een afspraak maken of meer informatie  krijgen ?

Voor informatie of het maken van een afspraak kan je contact opnemen met Caroline Schoemaker:
telefoon: 06 - 13 03 12 59 (je kan ook een whats app bericht versturen !) of
email:
praktijkdeeenhoorn@hotmail.nl

Annuleren van een les

Een les kan tot 24 uur van te voren zonder kosten worden verzet. Je mag dit maximaal n keer per afgesproken les doen. Als je niet of te laat annuleert, dan wordt de les als gegeven beschouwd en zullen de kosten van de les in rekening worden gebracht.