terug naar de startpagina
Praktijk De Eenhoorn

 

Even voorstellen:

Mijn naam is Caroline Schoemaker (1968) en ik ben in 2003 met de praktijk gestart. Ik ben getrouwd met Fons en de trotse moeder van Estťe (1994) en Guylian (1997).

Het begon met Hatha yoga groepslessen
In 2005 ben ik geslaagd voor mij diploma yogadocent. In 2003 was is al begonnen met het geven van groepslessen Hatha yoga en dit heb ik tot maart 2020 met veel plezier gedaan.

De zwangerschapsbegeleiding
Nadat ik in 2004 geslaagd was voor mijn diploma zwagerschapsyoga docente (een specialisatiejaar na de opleiding voor Hatha yogadocente), ben ik ook zwangerschapsyoga lessen gaan geven aan groepen zwangere vrouwen. Omdat bleek dat er veel verschillende omstandigheden zijn waarin zwangeren zich kunnen bevinden lukte het niet goed om iedereen de voor hen belangrijke informatie tijdens de les te geven. Daarom ben ik na een jaar gestopt met het geven van deze groepslessen. Ik heb toen besloten om zwangere vrouwen (individueel) te gaan begeleiden via het zwangerschapspakket. Op deze manier kunnen zwangeren zelf kiezen welke lessen ze willen volgen. Door deze gerichte keuze is het mogelijk om echt in te gaan op de situatie waarin de zwangere vrouw zich bevindt (persoonlijke omstandigheden, een eerste of tweede zwangerschap, ziekenhuis- of thuisbevalling etc) en haar en/of haar partner de informatie te geven waar zij behoefte aan hebben.

Ademhalings- en ontspanningstherapie
Al geruime tijd behandel ik ook cliŽnten die last hebben van aan stress gerelateerde klachten. De behandeling is voornamelijk gericht op het aanleren en gebruiken van een goede manier van ademhalen en het aanleren van ontspanningstechnieken. Het is mijn ervaring dat als dit goed beheerst wordt dat de cliŽnt dan objectiever naar zijn of haar  eigen situatie gaat kijken en er daardoor meer zelf over te zeggen krijgt. Verder werk ik tijdens de behandelingen ook aan het verbeteren van het contact van de cliŽnt met zijn of haar lichaam, hierdoor zullen bestaande of eventuele nieuwe (spannings)klachten sneller worden herkend en kunnen worden opgelost. De ademhalings- en ontspanningstherapie past ik ook toe bij cliŽnten die problemen hebben met de ademhaling, zoals mensen die stotteren, last hebben van hyperventilatie of aan CARA gerelateerde klachten hebben. Ik vind het erg bevredigend om iemand met dit soort klachten te helpen om beter te gaan ademen, waardoor er soms letterlijk meer lucht komt in iemands bestaan.

Voetreflexmassage
Via een voetreflexmassage activeer ik het lichaam om bepaalde plaatsen in het lichaam extra aandacht te geven. Hierdoor kan ik niet alleen op een natuurlijke manier klachten behandelen, maar de voetreflexmassage heeft ook een verrassend ontspannend effect op de persoon die behandeld worden.

Gezichtsmassage
Omdat er regelmatig naar gevraagd werd, en ik het ook heel leuk vind, ben ik begonnen met de gezichtsmassages. Ik merk dat degene die ik aan het masseren ben echt onder mijn handen ontspant en ik vind het altijd weer erg leuk als mensen na de massage weer helemaal ontspannen en verfrist zijn.

Praktijkruimte
Alle lessen en behandelingen vinden plaats in de praktijkruimte aan de Lutkedijk 42 A in Obdam
.
               
Combinatie tussen het werken in de Praktijk en het werk als projectleider
Naast mijn werk binnen de praktijk ben ik ook werkzaam als IT medewerker in overheidsdienst. De combinatie van deze twee werkvelden geeft dat ik goed weet hoe maatschappelijke processen verlopen en hoe bijvoorbeeld spanningsklachten in de dagelijkse praktijk ontstaan. Mijn objectieve kijk op het leven zorgt ervoor dat al mijn lessen en behandelingen praktisch van aard zijn en direct toepasbaar, wat door veel cursisten en cliŽnten gewaardeerd wordt.
 

terug naar de startpagina   

 


     
'